De eerste Hart voor Elkaar challenge is voorbij

  • terWe komen samen in beweging voor mensen die leven in (stille) armoede en/of die eenzaam zijn. Voor hen is het nauwelijks mogelijk of onmogelijk om gezond te leven. En we weten hoe belangrijk dat is om je vitaal te voelen.
  • Vanaf 19 september tm 16 oktober spaarden we fitcoins via een app op je smartphone. Elke 1.000 stappen of 15 minuten fietsen is 1 fitcoin.
  • In een maand tijd spaarden we zoveel mogelijk fitcoins. Al deze fitcoins zijn omgezet in Euro’s die we gebruiken om mensen met een kleine portemonnee een gezond kado te kunnen aanbieden.
  • De challenge stopte op 16 oktober, één dag voor de werelddag van de armoede.
  • Enkele deelnemers wonnen leuke vitale prijzen.
  • De deelnemers kregen iedere week een vitaliteitstip

Op 17 oktober maakten we bekend wat we samen hebben bereikt: zo dragen we bij aan het verzachten van de armoede die er is. Lees hieronder meer.

Deelname kost € 20,- per persoon voor een bedrijf met werknemers /ondernemer en € 10,- voor een inwoner / privé persoon.

Deelnemers aan Doesburg Vitaal of Liemers Vitaal betalen € 8,50

Interesse in een volgende challenge, vul het contactformulier hieronder in.

Een maand lang net iets meer wandelen, rennen en fietsen dan normaal. Om concreet iets voor een ander te kunnen betekenen.
De Hart voor Elkaar challenge eindigde op 16 oktober en wat een prachtige resultaten hebben de 170 deelnemers bereikt.

Samen spaarden ze bijna 42.000 fitcoins ofwel ruim 40 miljoen stappen gezet.

En door deze geweldige inzet gaan wij nu deelnemers met een kleine portemonnee van Doesburg Vitaal, Liemers Vitaal en Vincentius Vitaal verblijden.

– 11 sets persoonlijke verzorgingssets
– 21 gevulde boodschappentassen
– 24 tassen met groenten en fruit
– 12 droomcadeaus zoals gratis knipbeurt, massage, uitje met gezin
– setje sportkleding, een paar sportschoenen en een paar wandelschoenen.

De deelnemers kregen allen een receptenboekje met 17 heerlijke gerechten die ze zelf instuurden in ruil voor wat bonus fitcoins.

Wij hebben er enorm van genoten en zijn enorm dankbaar en trots.

We ontvingen al enkele mooie tops en ook tips om de volgende keer rekening mee te houden. Dankjewel daarvoor.

Karin van Raaij “Ik vond top”:
-goede begeleiding en uitleg in het begin over de app e.d.
-dat jullie bereikbaar waren en snel reageerden
-de drang die ik elke dag had om toch weer te proberen aan de 10.000 stappen te komen
-dat ik iets voor andere kon betekenen. Ik heb altijd al de drive om naar buiten te gaan. Helaas heb ik geen watch, dus de stappen tijdens groeps/sportlessen kon ik niet registreren
-het receptenboek
Ik geef de challenge een dikke 10!

De meest ludieke foto met 2 natte neuzen werd ingestuurd door Shera Williams van Woonwaarts. En de meeste fitcoins werden door Jacqueline Graaman gespaard. Zij ontvangen beiden het boek Anders op zoek naar gezondheid van Chantal Walg

Wil jij tenslotte ook met jouw collega’s of in jouw gemeente beweging echt laten lonen. En iets betekenen voor een ander en jezelf een vitaal cadeau geven.

We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Hartelijk dank voor de deelname

Vitale groet Willeke Scheele en Gerjo Schepers

Deelnemers vertellen

Rosa: De GSF doet mee aan de HVE challenge omdat wij het iedereen gunnen om de kracht, het plezier en de beloning van Sport en Bewegen te ervaren. En soms is het nodig hier net iets meer in ondersteund of verleid te worden.

Sophie: Fire Up vindt het belangrijk om deel te nemen aan de Hart Voor Elkaar Challenge, omdat wij ook staan voor preventie en Positieve Gezondheid. Dit is een leuke en laagdrempelige manier om met je collega’s te bewegen en tegelijk wat te betekenen voor mensen met een kleine portemonnee. 2 vliegen in 1 klap!!

 

Ward: Iedereen verdient het om te kunnen sporten. Wij komen in beweging met de Hart voor Ekaar challenge om fitcoins te sparen om iemand een jaar lang gratis sporten aan te bieden.

Martine: Bewegen kost eigenlijk geen moeite, Bewegen voor een ander geeft mij energie! Heel waardevol om op deze manier een ander te kunnen ondersteunen!

Susanne: we vinden het belangrijk om samen met onze leden en partners het goede voorbeeld te geven door in beweging te komen met én voor elkaar

Huisartsenpraktijk Rozet IJssel doet mee aan de Hart voor Elkaar Challenge omdat wij positieve gezondheid breder in de praktijk willen inzetten. Deze Challenge is een mooie manier om hier op een leuke manier aan bij te dragen.

Bianca: We bewegen voor ons zelf en voor het goede doel. Hoe mooi is dat!

Als huisartsenpraktijk hebben wij vitaliteit en welzijn hoog in het vandaal staan. Daarom komen wij als team, graag in beweging voor mensen die leven in armoede en/of eenzaamheid. Samen maken we het verschil, doe jij ook mee?

Ilona: Door mee te doen aan de Hart voor Elkaar challenge stimuleren we onze collega’s van VGZ om lekker te bewegen en kunnen we tegelijkertijd mensen die leven in armoede en/of eenzaamheid helpen. Fijn om zo laagdrempelig iets voor elkaar en de maatschappij te kunnen betekenen.

Aantal deelnemers Hart voor Elkaar challenge op dit moment

3 + 5 =

De Hart voor Elkaar challenge is een initiatief van: