+31 6 28 56 22 70 meedoen@viervitaal.nl

Ben je als gemeente op zoek naar invulling van GALA?

Vorige week waren we aanwezig op het netwerkfestival van Gelders Sportakkoord. Als spreker. Ook hier hoorden we dat gemeenten druk bezig zijn om het Gezond en Actief Leven Akkoord vorm te geven. Wij worden hier blij van: met een bredere blik dan voorheen werken aan de bevordering van gezondheid van de inwoners. 

Positieve gezondheid is de basis

Op het festival waren we uitgenodigd a;s spreker om bezoekers te vertellen over wat we doen vanuit VierVitaal. Om hen te inspireren hoe ze inwoners positief gezonder kunnen maken. Hoe ze bedrijven in hun gemeente mee kunnen laten doen aan een challenge voor een goed doel. En hoe ze kunnen bouwen aan een positieve gezondheid community.

We zijn helemaal fan van positieve gezondheid. Een prachtig concept. Een manier om breder naar je gezondheid te kijken. Een concept dat uitnodigt om met anderen samen te werken om inwoners te besmetten met het virus. 

In de initiatieven die we uitvoeren voor en met gemeenten, zogenaamde Vitaal, Sociaal en Lokaal programma’s worden inwoners beloond voor positief gezond gedrag. Ze verdienen via het platform van Its My Life fitcoins. Door te wandelen, fietsen, sporten en door mee te doen aan activiteiten die tot positief gezond gedrag leiden. Dus handen uit de mouwen steken bij NL Doet vrijwilligersdag, meedoen aan de plaatselijke Avond4daagse, jouw favoriete recept delen. 

En de beloning is divers: fruit en groenten van de plaatselijke boerderijwinkel, vlees van de slager en ook een uurtje bowlen met de kinderen. Niet voor alle inwoners, maar voor inwoners met een kleine portemonnee. Want iedereen verdient een positief gezond leven. De beloning voor een financieel gezonde inwoner is er ook: een ander gelukkig maken met jouw gespaarde fitcoins. 

En hoe mooi dat de lokale ondernemers die positief gezonde producten en diensten aanbiedt er ook baat bij heeft. Want meer omzet en een maatschappelijke bijdrage leveren in de vorm van gezonheidswinst voor de inwoners.

Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen

Van idee naar uitvoering

Een gemeente die enthousiast is over het concept van een Vitaal, Sociaal en Lokaal programma krijgt een panklaar GALA project in de schoot geworpen. En wij helpen om een vliegende start te bewerkstelligen. Door in 1 dag een lokaal team met enthousiaste partners / inwoners te trainen. De achtergronden te leren van belonen van gezond gedrag, het platform Fitcoins Its My Life te leren kennen. En hoe positieve gezondheid de basis is. En in de middag praktisch aan de slag om de lokale community te kunnen starten. Welke beloningen bieden we aan, welke activiteiten gaan we belonen, hoe gaan we een mooie kickoff organiseren?  

De inwoner positief gezonder maken

“Ik ben zo blij dat ik weer mee kan doen door jullie initiatief”. “Wat gaaf dat ik een cliënt uit mijn praktijk kan doorverwijzen naar jullie initiatief, de perfecte manier om revalideren glans te geven”. “Mijn lekkere appels en peren krijgen nu een nog mooiere bestemming”. “Ik ben dankbaar dat ik door enkele te wandelen iets kan betekenen voor de inwoner met een kleine portemonnee”.

Zo maar een aantal quotes van deelnemers en partners van een Vitaal, Sociaal en Lokaal initiatief.

En je kunt het als gemeente inrichten zoals je zelf wil. Een ding verzekerd: het programma is bewezen effectief op het vlak van positief gezondere inwoners.

 

💬 Waar kunnen we je mee helpen?