Een vitaliteit programma voor een wijk, gemeente of regio

In dit programma staan de inwoners met een kleine portemonnee centraal. Zij komen letterlijk in beweging en sparen hiermee gezonde en vitale producten en diensten van lokale ondernemers. Zo wordt gezonde voeding, een gratis knipbeurt of een leuk uitje met het gezin toegankelijk. En de financieel gezonde inwoner spaart mee en doneert de punten. Deze worden gebruikt om inwoners met een kleine portemonnee iets extra's te geven. En de lokale ondernemer omarmt het initiatief en stelt (met korting) producten en diensten beschikbaar. Zo werken we samen aan een gezonde wijk, gemeente of regio. Wil je meer weten, lees dan hieronder verder hoe we dit vorm geven in regio De Liemers en in Doesburg.

In De Liemers, Doesburg en Rheden Rozendaal werken we samen met de gemeenten vanuit sport- en preventieakkoord aan domeinoverstijgende aanpak van armoede, gezondheid en ecomomische vitaliteit.

We gaan een uitdaging aan om 200 inwoners in Duiven, Westervoort, Zevenaar, Doesburg, Rheden en Rozendaal met een kleine portemonnee in beweging te krijgen. We werven deze deelnemers via bestaande initiatieven die hen al helpen zoals voedselbank, schuldhulpmaatje, leergeld en particuliere initiatieven. En ook via de afdeling werk en inkomen van de gemeente.

We zorgen ervoor dat de beloningen waar deze mensen voor in beweging komen de behoefte van hen invullen. Zo bieden we groenten en fruit aan, maar ook een droomcadeau. Waar willen ze voor in beweging komen: dit kan een gratis knipbeurt zijn, een gratis massage of pedicurebehandeling, een uurtje bowlen met het gezin.

We verwelkomen ze met een leuk cadeau waar een eerste sprankeling door ontstaat: een doosje vol geluk. We vullen dit doosje met leuke kleine cadeautjes waaronder een boekje voor klein geluk van One Moment a Day. Het cadeautje brengen we persoonlijk langs of de deelnemer haalt het op bij een samenwerkingspartner, bijv. een buurthuis.

En ondernemers leveren graag een bijdrage. Zij bieden hun producten en diensten tegen een lage prijs of gratis aan omdat zij op die manier iets kunnen betekenen voor de gezondheid van een ander. Fantastisch is dat!

Financieel gezonde deelnemers kunnen ook meedoen voor een klein bedrag per jaar en komen dan in een zelfvoorzienende gezondheidscommunity. Ze sparen fitcoins door te wandelen, hardlopen en fietsen en hebben dan de keuze uit diverse beloningen die gratis worden aangeboden door ondernemers en mede inwoners. De meeste deelnemers kiezen er echter voor om hun fitcoins te doneren: zo hebben ze een Hart voor Elkaar. Deze fitcoins gebruiken we dan om deelnemers met een kleine portemonnee een extraatje te geven of iets te betekenen voor eenzame ouderen.

Meer lezen kijk dan eens op www.liemersvitaal.nl  Doesburg Vitaal Rheden Rozendaal Vitaal

 

We zijn super trots dat we in ons programma gebruik maken van het platform van Its My Life. Een bedrijf dat Nederland in beweging wil brengen en minder wil laten zitten. Met een platform met ontelbare mogelijkheden om te werken aan gezondheid. Het platform is meermaals in de prijzen gevallen en privacy is gewaarborgd.

Niets geen bureaucratie ook, je kunt het lokaal helemaal inrichten zoals je zelf wil. Zo wordt het echt een programma van jezelf.

Een unieke kans om je eigen gezondheidscommunity te bouwen!

Opzetten van een programma

Heb je interesse om in jouw gemeente een programma op zetten, dan gaan we graag met je in gesprek. We delen onze kennis en ervaring met je en als je ons wil inzetten bij het opzetten of uitvoeren van het programma, dan bespreken we de mogelijkheden.

14 + 7 =