+31 6 28 56 22 70 meedoen@viervitaal.nl

Vitaliteit inwoners vergroten

 

 

Vitaliteit van uw inwoners vergroten? Kies voor VierVitaal en ga LOKAAL en SOCIAAL actie ondernemen!

VierVitaal werkt samen met gemeenten aan de vitaliteit van inwoners. 

 

Dit doen we door lokale bedrijven en inwoners aan elkaar te verbinden. We bieden gemeenten een programma met bewezen impact, dat inwoners met financiële zorgen op een innovatieve manier in beweging brengt. En waarin inwoners met een financieel gezonde en werknemers met een gezonde portemonnee in beweging komen met als doel iets voor een ander te betekenen.

Vitaliteit van inwoners in uw gemeente vergroten

Vitaal: wij geloven dat vitaliteit en gezondheid zorgt voor meer veerkracht onder inwoners. Mensen zijn gelukkiger als zij goed in hun vel zitten. Helaas zijn er veel mensen met een kleine portemonnee voor wie de drempel om in beweging te komen erg hoog is.

Lokaal: We ondersteunen de inwoners en tegelijkertijd de lokale community die samen met de gemeente en VierVitaal werken aan een betere gezondheid van de inwoners. Of het nu de lokale groenteboer is of de diëtist, de huisarts of het bowlingcentrum.

Sociaal: Je kunt als financieel gezonde inwoner meedoen. En ook medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Ook zij komen in beweging, worden hierdoor vitaler én steunen hiermee mensen met een kleine portemonnee. Zo verzachten we samen armoede in de gemeente en werken we samen om de gemeente vitaler te maken.

Hoe werkt het

Het begint allemaal met het Fitcoins platform van Its My Life. Met hun app wordt bewegen beloond. Inwoners met een kleine portemonnee doen gratis mee. Je krijgt voor iedere 1.000 stappen en voor 15 minuten fietsen 1 zogenaamde fitcoin. En die virtuele gezondheidsmunt kun je in dezelfde app inwisselen in de marktplaats En kunnen bijvoorbeeld kiezen uit groenten en fruit, brood, vlees. Maar ook voor hun eigen droomcadeau. Denk dan aan een gratis massage, pedicure behandeling of naar de film.

Ook verdienen ze fitcoins door mee te doen aan sociale en educatieve activiteiten. Mee wandelen in een wandelclub, een workshop over gezonde voeding volgen of helpen als vrijwilliger in het wijkcentrum. Naast de kracht van wandelen zorgt het dus voor een brede kijk en het actief worden op meerdere pijlers van positieve gezondheid.

Inwoners die financieel gezond zijn en medewerkers van bedrijven die sociaal impact willen maken, kunnen ook – tegen betaling – meedoen. In dezelfde app, in een eigen omgeving, sparen ze ook fitcoins. Die fitcoins doneren ze in de app. Deze geschonken fitcoins komen via de beheerder terecht bij een deelnemer met een kleine portemonnee. Die krijgt een extraatje of kan eerder beschikken over een droomcadeau. Twee glimlachen op één moment.

Positief gezond

Door mee te doen met VierVitaal in uw gemeente worden inwoners vitaler, gezonder en gelukkiger. We werken met alles wat we doen vanuit het concept van positieve gezondheid. Wij geloven dat meer bewegen een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid. Je mentaal beter voelen zorgt dan voor meer mee willen doen. Ook krijgen inwoners laagdrempelig tips om te werken aan hun eigen vitaliteit. En met verwijzingen naar lokaal aanbod op het gebied van vitaliteit. Ook coaching van een inwoner of groep inwoners is mogelijk.

VierVitaal - Willeke & Gerjo

Programma op maat

Wij maken een aanbod dat past bij jouw gemeente. 

  • Kant en klaar programma dat naadloos past in leefstijlakkoord en financiering uit GALA en SPUK
  • Trainen van een lokale aanjager in één dag 
  • Organiseren van een ambassadeursavond om met betrokken partijen samen impact te gaan maken
  • Bewezen impact in zeven gemeenten: Doesburg, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rheden, Rozendaal en Nijmegen

Voordelen voor de gemeente 

  • Meerdere doelen ineens kunnen bereiken: armoede verzachten, gezondheid bevorderen en lokale economie stimueren.
  • Laagdrempelig programma voor inwoners, bedrijven en voor de gemeente
  • Domeinoverstijgende samenwerking tussen zorg, welzijn, sport, lokale ondenemers en maatschappelijke organisaties die werken aan armoede verzachten.

Wat zeggen anderen?

Ik ben enorm blij dat ik door te wandelen en fietsen mezelf kan belonen met leuke cadeautjes. Zo knipte ik mijn haar altijd zelf omdat ik een knipbeurt bij de kapper niet kan betalen. Door deel te nemen aan Doesburg Vitaal spaar ik mijn fitcoins en kan ik gratis naar de kapper.

– Anonieme inwoner gemeente Doesburg

We werken met plezier samen met VierVitaal. Een laagdrempelige manier van bewegen, wandelen en fietsen, zorgt ervoor dat inwoners met een kleine portemonnee zich vitaler kunnen gaan voelen. En hoe mooi dat financieel gezonde inwoners hier ook een bijdrage aan kunnen leveren net als de bedrijven uit onze stad. Een win-win-win situatie. Inwoner met kleine portemonnee die deelneemt
.

– Ward Terpstra, Doesburg Beweegt

We vinden het belangrijk om samen met onze leden en partners het goede voorbeeld te geven door in beweging te komen met én voor elkaar

– Susanne Boks, Coöperatie IJsselstromen

Waarom doen wij dit vanuit VierVitaal?

We worden hartstikke blij als we iemand met een kleine portemonnee letterlijk in beweging brengen. Door hen persoonlijk welkom te heten door een doosje vol geluk, bouwen we direct een band op. Daarna doet de persoon het zelf. De kracht van wandelen is dan zo groot. Het wandelen levert voor de deelnemer niet alleen beloning op in de vorm van lokale gezonde producten en diensten. De persoon gaat zich langzaam sterker voelen. En gaat breder naar zijn of haar gezondheid kijken. Iedere keer een kippenvelmoment als iemand laat weten hoe dankbaar ze zijn dat ze hun droomcadeau mogen ontvangen. Een gratis knipbeurt of een uurtje bowlen met het gezin dat hij/zij zelf heeft verdiend. Wij doen dit omdat we vinden dat iedereen het verdient om zich vitaal te kunnen voelen.

Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen

Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen

Vragen?

2 + 14 =

Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen
💬 Waar kunnen we je mee helpen?