+31 6 28 56 22 70 meedoen@viervitaal.nl

Besmet jezelf en anderen met het positieve gezondheidvirus

 

Workshops, inspiratiesessies en trainingen positieve gezondheid voor zorgprofessionals, docenten, leidinggevenden en werknemers en inwoners.

VierVitaal werkt aan het verspreiden van het positieve gezondheid virus 

 

Als jij goed weet wanneer en waardoor je je gezond voelt, dan kijk je ongetwijfeld breder dan alleen naar je fysieke en mentale gezondheid. Hoe mooi is het dat je jouw brede blik op gezondheid, positieve gezondheid, kan gebruiken om ook met een tegenslag of uitdaging om te gaan. En hierdoor jezelf en je cliënt, leerling of medewerker nog beter de zorg en aandacht kunt geven, die nodig is om je positief gezond te voelen.

Besmet jezelf en anderen

Positief gezond zijn: je hebt een mooie balans in je leven en voelt veerkracht om met de uitdagingen die op je pad komen, om te gaan. Hoe mooi is dat. Met het spinnenweb van positieve gezondheid maak je op een eenvoudige manier inzichtelijk hoe tevreden je bent over je lichamelijke functies, je mentale welbevinden, je zingeving in het leven, je kwaliteit van leven, in hoeverre je meedoet en je dagelijks functioneren. Je weet ook aan welke knop je kunt draaien om met een tegenslag om te gaan.

Je cliënt, leerling of medeweker besmetten: als je zelf positief gezond bent, kun je een ander er ook mee besmetten. En hoe doe je dat dan? Door actief te luisteren. Door je echt te beseffen dat het om de ander gaat. Door dus niet de oplossing voor de ander te bedenken. Door de regie bij de ander te laten. Klinkt eenvoudig toch. En toch merken we dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Dit vraagt oefening. En oefening baart kunst. 

VierVitaal - Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen!

Wie besmetten wij graag

  • Zorgprofessionals die hun cliënten een positief gezonder leven gunnen
  • Docenten die hun leerlingen nog meer willen laten floreren 
  • Leidinggevenden die de medewerkers blijer en vitaler willen laten zijn
  • Inwoners uit een gemeente met speciale aandacht voor mensen met een kleine portemonnee

Inspiratie

sessies op maat

We laten je op een laagdrempelige manier kennismaken met positieve gezondheid. Het gaat erom het eerst zelf goed te doorgronden en doorvoelen. Dan pas kun jij het virus verspreiden. In een uur tot 1,5 uur inspireren we jou en je collega’s of medewerkers.

Workshops op maat voor jou

Je bent al fan van positieve gezondheid en wil met jouw collega’s of medewerkers weten hoe je kan toepassen in de praktijk. Dus hoe besmet je elkaar en jouw cliënt of leerling. In leuke oefeningen laten we je in 2 tot 3 uur eerst zelf goed doorvoelen en doorgronden hoe positief gezond je bent. En hoe je erachter komt in een goed gesprek hoe dat bij jouw collega, leerling of cliënt is.

Trainingen Positieve Gezondheid

Je vindt het belangrijk om positieve gezondheid je helemaal eigen te maken en jezelf en anderen er volledig mee te besmetten. Wij bieden de gecertificeerde trainingen van IPH aan. Dit betekent een introductie van 2 maal 2 uur en dan een vervolgroute van 4 keer 2,5 uur.

Wat zeggen anderen?

Inspirerend. Verhelderend. Uitdagend. Energie+. Leuk. Vernieuwend. Positief. Prikkelend. Gezellig & verdiepend.

– Deelnemers aan een training Positieve Gezondheid via Coöperatie IJsselstromen

Verrassend om met mensen die je niet kent zo open over gezondheid te spreken.

– Deelnemer workshop Positieve Gezondheid voor senioren in Doesburg

Leuk. Leerzaam. Kwetsbaar. Er komt toch wel een volgende workshop?!

– Deelnemers workshop Positieve Gezondheid voor mensen met kleine portemonnee

Waarom doen wij dit vanuit VierVitaal?

 We worden hartstikke blij als we ervoor kunnen zorgen dat iedereen de kans heeft om zich positief gezond te kunnen voelen. We zijn samen besmet met het virus en willen het zo veel mogelijk verspreiden. We geloven in de kracht van breder naar je gezondheid kijken, zodat je in staat bent om met uitdagingen en tegenslagen om te gaan.

Als we mensen met een kleine portemonnee in beweging brengen met onze vitaalprogramma’s dan merken we dat ze zich weer meer mens gaan voelen. En dan is het prachtig om iemand door actief te luisteren een dosis positieve gezondheid over te brengen. Dat ze weer mee kunnen doen door vrijwilligerswerk te gaan doen of merken dat ze de kracht weer hebben om met hun financieel nijpende situatie om te kunnen gaan.

Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen

Iedereen verdient het om zich positief gezond te kunnen voelen

Vragen?

2 + 14 =

Iedereen verdient het om zich vitaal te kunnen voelen
💬 Waar kunnen we je mee helpen?